Sidor

måndag 21 november 2011

Cake pops

Det här receptet är iofs också framgooglat Marie, men så här har jag gjort...

2 paket Ballerina kladdkaka, körs till små smulor i mixer, läggs i bunke.
1/2 dl florsocker, blandas i smulorna, eftersom kakorna i sig inte är tillräckligt söta.
175-200 g Philadelphiaost, tillsätts lite i taget tills man kan rulla bollar.

200g smält choklad, valfri sort, att doppa bollarna i. Odenses 55%iga funkar bra.

Det blir en rätt kletig smet, som i början kan kännas väldigt smulig och inte lika len som man tänkt, men smulorna smälter av osten, så det är lugnt.

Frys bollarna en stund, stick sedan i pinnar med ändarna doppade i choklad. Frys igen tills pinnen sitter. Doppa bollen i choklad och dekorera med strössel. Försök att vänta med att äta dem tills chokladen stelnat.

Avsluta med att dammsuga golvet pga strössel överallt.

Jag stack ner mina pinnar i halva gurkor som ställ, men man kan lika bra ställa dem på smörpapper, eller i formar, blir också snyggt.

4 kommentarer:

  1. Det där kan du få ta med på fredag!! :) Emma och Phille ansluter också.
    Jag ska skicka dig recepten.. lovar.. ska snart.. ska bara....

    SvaraRadera
  2. ...det hade jag redan tänkt! =)

    SvaraRadera