Det här receptet är iofs också framgooglat Marie, men så här har jag gjort...
2 paket Ballerina kladdkaka, körs till små smulor i mixer, läggs i bunke.
1/2 dl florsocker, blandas i smulorna, eftersom kakorna i sig inte är tillräckligt söta.
175-200 g Philadelphiaost, tillsätts lite i taget tills man kan rulla bollar.
200g smält choklad, valfri sort, att doppa bollarna i. Odenses 55%iga funkar bra.
Det blir en rätt kletig smet, som i början kan kännas väldigt smulig och inte lika len som man tänkt, men smulorna smälter av osten, så det är lugnt.
Frys bollarna en stund, stick sedan i pinnar med ändarna doppade i choklad. Frys igen tills pinnen sitter. Doppa bollen i choklad och dekorera med strössel. Försök att vänta med att äta dem tills chokladen stelnat.
Avsluta med att dammsuga golvet pga strössel överallt.
Jag stack ner mina pinnar i halva gurkor som ställ, men man kan lika bra ställa dem på smörpapper, eller i formar, blir också snyggt.
Tack! Nu ska här poppas :)
SvaraRaderaDet där kan du få ta med på fredag!! :) Emma och Phille ansluter också.
SvaraRaderaJag ska skicka dig recepten.. lovar.. ska snart.. ska bara....
...det hade jag redan tänkt! =)
SvaraRaderaGILLAR! :)
SvaraRadera