Idag hade vi studiebesök från en skola i Tjörnarp (ugly ortnamn, varför förstöra Tjörn med något som låter som en sur uppstötning?). De var tydligen nöjda med sin visit för som tack fick vi en Aladdin-ask.
Eftersom inte alla var i arbetsrummet när den öppnades sattes en gräns till en pralin var. Men när Data-killen helt sonika tog trillingnöten från övre lagret samt en till från det undre fast det var massa choklad kvar brast det för mig. Jag slog till honom på armen så att några pralinger hoppade ut på bordet. Sen var det liksom skit samma med pralingränser. Tror jag har ätit sammanlagt sju eller något, och bara de godaste, vilket är en bravad i sig, eftersom alla de goda pralinerna de senaste åren bytts ut mot äckel.
När jag promenerade till bussen ockuperades mina tankar av detta enorma irritationsmoment och jag funderade på att antingen skicka ett upplysande mail till Marabou eller starta ett upprop på bloggen.
Men, mitt problem löste sig själv, delvis, nyss framför tv:n. Chokladasken fyller 70 år och ska få en ny medlem i pralinfamiljen på bekostnad av någon annan. Jag ska efter att jag publicerat gå in här och rösta på min favorit. Ser att de jag gillar bäst ligger på stabila pallplatser vilket känns tryggt. Om någon av er därute röstar på någon av följande praliner kommer jag att bli upprörd men inte göra ett skit åt saken: Höstnougat, Pärlnougat och Cocoskola. De är skräp.
Va?? Nougat och cocos är ju godast.
SvaraRaderaRetar mig främst på att de finns i asken på bekostnad av bland annat accentnougat som var den godaste i hela asken när det begav sig. Smakmässigt vet jag knappt, jag undviker att äta dem om jag kan.
SvaraRadera